Избрани Новини

В Гоце Делчев отново стартира програмата "Безплатен топъл обяд” за деца в риск

Тя присъства в трите основни училища в града и в училището в Баничан

От тази седмица в трите основни училища в град Гоце Делчев и в училището в село Баничан отново стартира програмата „Безплатен топъл обяд” за деца в риск, която е част от Общинската превантивна програма.
Още преди 4 години Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в община Гоце Делчев инициира тази дейност, с която се осигурява подкрепа за децата чрез предоставяне на топъл обяд в училище. Програмата се провежда с активното участие на училищата. Децата получават топъл обяд в училище, а освен социалните фактори и затруднения, условието за участие е учениците да посещават редовно учебните часове и да имат добро и примерно поведение в училище. Учителите и родителите оценяват положително програмата.
"Семействата получават помощ при осигуряване на обяда на детето, а децата се приобщават по-лесно в учебната среда и когато обядват в училище, могат да останат и за занималня, като за някои от тях това помага за преодоляване на затрудненията, стимулира ги да са по-редовни в часовете", споделят директорите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)