Избрани Новини

Гуна Иванова снима клип с Брас Бенд Сандански (видео)

Македонските песни "Ай, да идем, Яно“ и "Китчице“ са събрани в китка

Легендата на българския фолклор Гуна Иванова и Брас Бенд Сандански се събраха в интересна колаборация, за да зарадват любителите на българската народна песен с изпълнение на „Ай, да идем, Яно“ и „Китчице“. Двете македонски песни са събрани в китка, а автор на аранжимента е Валери Димчев.
Идеята за проекта се ражда на общо участие в София. „Аз изпълнявах тази китка с друг аранжимент, като тя започваше с „Пий, куме“. Така с аранжимент изцяло от народни инструменти я представях и на турнето си в Китай преди години, но сега реших да „откъсна“ тази песен от уважение, тъй като тя е емблематична за друг фолклорен изпълнител“, разказва достолепната певица от ефира на Фен Фолк ТВ. „Аз съм била 20 години солистка на уникалния Духов оркестър към Ансамбъла на строителни войски и за мен работата с духов оркестър е удоволствие, а тази китка е своеобразно ново „намигване“ със стари песни! Брас Бенд Сандански са много свежи и с тях се работи с лекота“, допълва тя.
Видеоклипът на „Китка: Ай, да идем, Яно / Китчице“ е заснет от екипа на режисьора Ненчо Касъмов в китния парк "Св. Врач" в град Сандански, като в лентата взема участие и местен танцов състав.
Може да гледате видеоклипа в ефира на Фен Фолк ТВ и в официалния YouTube канал на медията:  https://www.youtube.com/watch?v=eayEEhqwOGc



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)