Пианистът Тодор Петров изнесе концерт в ЮЗУ - blagoevgrad.utre.bg

Пианистът Тодор Петров изнесе концерт в ЮЗУ

23 октомври 2019, 19:31 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  ЮЗУ "Н. Рилски"

 • Снимка:
  ЮЗУ "Н. Рилски"

 • Снимка:
  ЮЗУ "Н. Рилски"

 • Снимка:
  ЮЗУ "Н. Рилски"

Събитието бе в рамките на Националния студентски фестивал на изкуствата

Известният български пианист Тодор Петров гостува на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той изнесе концерт в новата концертна зала на университета, където зрителите се насладиха на изпълнение от висока класа.  
Сред разнообразната публика имаше и гости от съседна Гърция, които бяха щастливи от възможността да се докоснат до истинското изкуство.
Концертът на пианиста Тодор Петров предизвика интереса на любителите на музикалното изкуство с амбициозната задача, която си е поставил –  интегрално изпълнение на всички клавирни произведения от великия австрийски композитор Лудвиг ван Бетовен.
Тодор Петров е пианисти, който впечатлява с неподправения професионализъм и музикален вкус, с искреността на емоционалните му превъплъщения. Реализирал е редица звукозаписи с произведения от италиански, германски, български автори, концертирал е в много европейски столици – Париж, Брюксел, Виена, Варшава, Букурещ и за първи път гостува в Благоевград.
Концертът на Тодор Петров бе в рамките на Националния студентски фестивал на изкуствата, който се провежда в Югозападния университет „Неофит Рилски“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета