Избрани Новини

МОСВ се ангажира с проблема с водоподаването в Свищов

Животът

23-10-2019, 18:35

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Заместник-министър Красимир Живков посети града

Заместник-министърът на МОСВ Красимир Живков посети днес Свищов по покана на в.и.д. кмет на община Свищов Анелия Димитрова. На пресконференция пред медиите г-жа Димитрова сподели, че община Свищов не спира да търси възможности за трайно решаване на проблема с водоснобдяването на града като за тази цел ръководството е потърсило съдействието както на законодателната власт, в лицето на народните представители от Великотърновски избирателен район, така и на Министерски съвет, в лицето на ресорното Министерство на околната среда и водите. Тя благодари за личната ангажираност на зам.-министър Красимир Живков и народния представител Станислава Стоянова, които бяха днес в Свищов, и с които заедно  търсят възможности, и съдействие от страна на държавата, за да може Общината да се справи с този чувствителен за обществото проблем.

«Тук сме по покана на община Свищов и в.и.д. кмет на общината Анелия Димитрова във връзка с проблеми касаещи водоснадяването на град Свищов. Заедно с инж. Петър Димитров – директор на Басейнова дирекция «Дунавски район», Галина Балушева експерт в отдел «Управление на речните басейни» към дирекция «Управление на водите» в МОСВ и народния представител д-р Станислава Стоянова, след като се запознахме действително с този изключително важен проблем, сме убедени, че трябва да бъде ангажирана и държавата, за да може община Свищов да излезе от ситуацията, в която е попаднала.», каза на срещата с журналисти зам.-министър Живков.

Галина Балушева от дирекция «Управление на водите» към МОСВ поясни, че днес,  след като са били запознати с изготвено експертно становище от проф. д-р инж. Петър Калинков от Университета по архитектура, строителство и геодезия, който е направил подробен анализ и препоръки за действия, относно довеждащия водопровод за град Свищов, ще се търсят варианти за успешно решаване на проблема с водоснабдяването на града във възможно най-кратки срокове.

Заместник-министър  Живков допълни: «Ние сме тук, защото проблемът е сериозен и затова сме поканени от г-жа Димитрова. Запознахме се с анализа, който е направен и се ангажираме с проблема като институция, заедно с принципала МРРБ.».

На пресконференцията стана ясно, че община Свищов си е свършила работата и абсолютно всичко, каквото е било необходимо като анализи, експертни оценки и действия, през последните две години, е било направено. Фактът, че по покана на Общината, днес се проведе срещата със заместник-министъра и народния представител в Свищов е показателен за това, че се работи сериозно за трайното решаване на проблема с водоснабдяването на града.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов