Красимир Велчев в Кюстендил: Започва активното изграждане на Коридор №8 - blagoevgrad.utre.bg

Красимир Велчев в Кюстендил: Започва активното изграждане на Коридор №8

23 октомври 2019, 19:56 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

"Приоритетите на Кюстендил са и национални, и европейски", заяви той

Ние сме твърдо решени всички ангажименти, които сме поели като партия, парламентарно мнозинство, правителство и министър-председател пред кмета на Кюстендил, да бъдат изпълнени до края на мандата на настоящото Народно събрание, от който остават още 2 години. Това обяви по време на пресконференция в Кюстендил Красимир Велчев, зам.председател на ПГ на ПП ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията.
„Остават няколко решаващи дни в една нелека предизборна кампания – дни, в които отново трябва да подчертаем, че приоритетите на Кюстендил са и национални, и европейски приоритети. Дългогодишната ни съвместна работа, както с премиера и с централното ръководство на ГЕРБ, така и с ръководството на Европейската народна партия, вече трябва да дадат плодовете си в развитието на региона и реализацията на ключови инфраструктурни проекти“, заяви Петър Паунов.
Красимир Велчев представи ангажиментите, поети от правителството, във връзка с развитието на община Кюстендил: „Ангажиментът, който сега е поет от правителството във връзка с развитието на региона – и това е приоритет не само за Кюстендил, но и национален и европейски приоритет, е изграждането на коридор №8. За Кюстендил този трансевропейски път е изключително важен  –  ще се отрази много благоприятно на развитието на общината, както е важен и за свързаността на Западните Балкани и на всички европейски държави. Даваме си сметка всички, че това е много голям и не е само български проект, а европейски, и не може да бъде завършен за толкова кратко време, но за оставащите 2 години ние сме твърдо решение да започне активното му изграждане.“ Красимир Велчев посочи още, че той е важен за Кюстендил, не само защото го превръща в ключов пункт от свързаността на страните от Западните Балкани, но и заради възможността за изграждане на съпътстваща инфраструктура, с подкрепата на правителството.
Зам.председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев посочи, че е запознат с плановете на Общината да бъде изградена и индустриална зона, и голяма спортна зала. „Кюстендил е спортен град и заслужава да има такава Арена, която ще има възможности за провеждането на международни състезания и големи културни събития“, каза той.
Велчев коментира още, че не само в Кюстендил, а из цялата страна има бивши военни поделения, които са занемарени и не се използват за нищо. Те са към Областната управа, но ще бъдат прехвърлени към общините, за да може да се реновират и преустроят от инвеститори. „Екипът на кмета вече има проект и съм сигурен, че той ще бъде реализиран съвсем скоро“, коментира Красимир Велчев.
По време на пресконференцията той заяви също, че за един много важен за Кюстендил сектор – селското стопанство, се откриват нови възможности. „От следващия програмен период населените места в община Кюстендил ще могат да кандидатстват с проекти по Програмата за развитие на селските региони. Още с отварянето на новите мерки, земеделските производители от този район ще могат да кандидатстват за финансиране“, посочи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ в НС.
Депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин увери, че има планове, във връзка с изграждането на Коридор №8, в Кюстендил да бъде изградена и спортна зала, която да отговаря на всички изисквания за провеждането на международни спортни състезания, както и за сцена на големи културни събития.
Областният координатор на ГЕРБ Виктор Янев благодари на Красимир Велчев за подкрепата, която Кюстендил има в лицето на правителството и ПП ГЕРБ. „Съвместната работа на екипа на кмета Петър Паунов и на общинските съветници с премиера и правителството,  дава своите много добри резултати. Тази екипна работа ще продължи, за да може всички населени места в Кюстендил да бъдат благоустроени, земеделските производители да получат европейска подкрепа, да се развива туризмът и балнеолечението“, заяви Виктор Янев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета