Започват проявите за 100-годишнината на благоевградския театър - blagoevgrad.utre.bg

Започват проявите за 100-годишнината на благоевградския театър

24 октомври 2019, 09:31 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

    Спектакълът е от 19 часа

Днес е премиерата на "Вапцаров: Песни за човека” - манифестен проект за юбилея

Днес Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград стартира програмата от събития, посветени на своя 100-тен юбилеен творчески сезон, с неконвенционален спектакъл, събиращ в общ екип режисьорите Тея Сугарева, Боян Иванов и Стайко Мурджев.
"100-годишнината е време, в което трябва да се погледне назад, но и да се начертаят пътищата за бъдещо развитие" - това е основният мотив, който води екипа на театъра през юбилейния сезон.
Спектакълът "Вапцаров: Песни за човека" е важен творчески жест, защото събира работата на трима режисьори, всеки от тях притежаващ свой собствен ярък творчески почерк. Целта на спектакъла е на сцената зрителите да видят посоките, които ще се търсят в творческото развитие на Драматичен театър "Никола Вапцаров" оттук-нататък: силни текстове, носещи актуална проблематика, представени чрез силен театрален език. Сценографията и костюмите са на Юлияна Войкова-Найман. Музиката - на Христо Намлиев.
В представлението участва цялата трупа на Драматичен театър "Никола Вапцаров" - от най-новите попълнения в нея до доайените на театъра. Общата работа на няколко поколения актьори и на постановъчния екип, съставен от доказани професионалисти, обещават ярко театрално събитие.
Най–голямата културна институция в Югозападна България ще отбележи своя юбилей заедно с бивши и настоящи служители днес от 19:00 ч. в голямата зала на театъра.
Билети за събитието към момента не се продават, но при възможност за свободни места ще бъдат обявени и пуснати в продажба.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета