Избрани Новини

Бюлетините и изборните книжа в Кюстендил бяха предадени на ОИК по места

Броят на бюлетините за Кюстендилска област е 288 800

Вчера в Областна администрация – Кюстендил бе отпечатано и отворено помещението, в което се съхраняваха бюлетините и изборните книжа за провеждане на местния вот на 27 октомври 2019 г. Това се случи в присъствието на областния управител Виктор Янев, главния секретар Гергана Михайлова, служители на администрацията и МВР, представители на всички девет Общински избирателни комисии и медии.
„На 20 октомври получихме бюлетините. Съгласно процедурата, с решение на Централната избирателна комисия, те бяха запечатани в присъствието на упълномощени представители от всички ОИК в областта. Тогава още им бе указан графикът, по който днес, на 23 октомври, ще бъде разпечатано помещението и раздадени бюлетините на представители на общинските администрации по места, в присъствието на ОИК“, обясни областният управител Виктор Янев. Той уточни, че, по създадения график се започна предаването на бюлетините първо на Кюстендил, тъй като са най-голям брой избирателите и съответно броят на бюлетините. Извозването на бюлетините и изборните книжа днес от ОА - Кюстендил до деветте общини също ще бъде под охрана на органите на реда.
„Докато не бъдат раздадени бюлетините в съботния ден – ден преди вота, те ще бъдат строго охранявани от служители на МВР в помещения, определени със заповед на кметовете по общини“, обясни още Виктор Янев.
Броят на бюлетините за Кюстендилска област е 288 800, което е с 10% повече от броя на избирателите в областта.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)