Избрани Новини

Кандидатът за кмет на ГЕРБ в Бобошево Асен Бошикьов: Ще работим за промяна в общината, а не за частична подмяна

"Това е човек на действията и делата, не на празните думи и обещания", заяви депутатът Кирил Калфин

Ние искаме да направим промяна, а не частична подмяна. Механизмите да работят, Общината да бъде отворена и достъпна за всички граждани. Да има открито управление и прозрачност при използване на общинските средства. Гражданите да знаят какви пари се използват и за какво. Това заяви кандидатът за кмет от ГЕРБ в Бобошево Асен Бошикьов по време на открита среща-разговор с граждани на общината. Салонът на местното читалище се оказа малък, за да побере всички бобошевци, дошли да заявят своята подкрепа към Бошикьов и листата с кандидат-съветници от ПП ГЕРБ.
По време на срещата Асен Бошикьов посочи: „Имаме дадености, има как да развием туризма, имаме спортна база – имаме всичко, трябва просто да се обединим и задействаме. Елементарно е да се говори с туроператори, елементарно е да се рекламират нашите забележителности. Имаме възможност да раздвижим нещата и е време да го направим, защото Бобошево е в едно безвремие от години. Имаме екипа, подкрепа от младите хора и визията за управление на общината. Имаме и желанието, но е важно и вие, хората от община Бобошево, да ни подкрепите. Всичко е във вашите ръце!“
Кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ декларира, че първите проблеми, с които ще се заеме, ако бъде избран за кмет, са липсата на вода през лятото, зимното почистване и уличното осветление, за което са вложени много средства, а свети по 2 часа за цялото денонощие.
Като свой приоритет Асен Бошикьов посочи и проучването на минерални води в общината. „Имаме тази идея, ще я задвижим и, ако наистина има находище на минерална вода, това ще даде невероятен тласък на Бобошево и стимул на инвеститорите да дойдат тук“, обясни той. Бошикьов заяви, че ще се обърне сериозно внимание също на транспортното обслужване в малките населени места и на пълноценното използване на спортната база, с която общината разполага.
Това е човек на действията и делата, не на празните думи и обещания. Човек, който знае как да вдигне общината на крака и какво трябва да се направи за Бобошево. С тези думи се обърна към присъстващите народният представител Кирил Калфин и декларира, че политическа партия ГЕРБ и лидерът й Бойко Борисов подкрепят и застават категорично зад кандидатурата на Асен Бошикьов за кмет на община Бобошево.
„Помагал съм на Бобошево, на хората от селата тук, подкрепял съм и съм прокарвал проекти, и ще продължа да го правя“, каза Калфин. Народният представител от ГЕРБ припомни, че преди време са били осигурени 10 хил.лв. за с.Слатино, за да бъде изградена детска площадка, но бившият кмет на общината не ги е превел за тази дейност, а ги е върнал в държавния бюджет. „Затова се прави този екип, затова искаме промяна тук, затова искаме да има нов, работещ и отговорен кмет, милеещ за родното си място и хората“, обясни Кирил Калфин.
Областният координатор на ГЕРБ - Кюстендил Виктор Янев също декларира своята подкрепа и заяви пред присъстващите:„Спокоен съм ,че Бобошево най-после има за кандидат-кмет един честен, амбициозен, добър и работещ човек. Това са качества, които трябва да притежава всеки един кмет. Качествата, които Асен Бошикьов притежава, ще му помогнат да извадим Бобошево от този феодализъм; от това състояние, в което е общината в момента.“ Янев пожела успех на кандидата за кмет и листата със съветници от ГЕРБ, с номер 43 в бюлетината.
Координаторът на политическата сила в Бобошево, доскорошен председател на Общинския съвет и кандидат-съветник, Даниела Стоянова също бе категорична: „Асен Бошикьов притежава всички необходими качества да бъде кмет на общината. Има управленски опит, факт е, че ръководи успешно и надгражда вече 18 години своя бизнес. Познава добре проблемите на Бобошево, има смелост и кураж да ги реши.“ Относно листата с кандидат-съветници Даниела Стоянова подчерта, че фокусът е върху младите, за да може бъдещето на общината да бъде в добри ръце, но се разчита и на хората с опит, за да подкрепят и дават съвети.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов