Избрани Новини

Национална текстилна конференция "Традиции и иновации в текстила и облеклото“ започва в ЮЗУ

Стартира с кръгла маса на тема "Кадрово осигуряване и привлекателност на текстилната професия"

От днес до 27 октомври т.г. в Университетския център "Бачиново" в Благоевград ще се проведе XXI национална текстилна конференция "Традиции и иновации в текстила и облеклото". Официалното откриване на научното събитие ще бъде на 25 октомври от 14:30 ч. Форумът ще стартира с кръгла маса на тема "Кадрово осигуряване и привлекателност на текстилната професия".
Конференцията се провежда ежегодно по инициатива на Научно-техническия съюз по текстил, облекло и кожи със съдействието на висшите училища в България, в които се води обучение по специалности в областта на модната, шевната и текстилната индустрия.
Домакин на тазгодишното издание на конференцията е Югозападният университет "Неофит Рилски". Събитието се провежда с финансовата подкрепа на Фонд "Научни изследвания".
Научният форум ще даде възможност за обмяна на опит, на добри практики и изява на изследователи и учени от университети, висши училища, колежи и институти у нас и в чужбина, както и на водещи специалисти от елитни фирми за производство на текстил и облекло.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)