Избрани Новини

"Барометър България“: В Сандански – сигурен балотаж

Балотажът е сигурен и най-вероятно ще бъде между Атанас Стоянов и Кирил Котев

В навечерието на изборите в Сандански политическите страсти стават все по-горещи, информира Tribune.bg. И най-интересна е борбата за кметското място. Всеки един от кандидатите в предизборната си кампания се опитваше с всякакви средства да впечатли избирателя като спечели неговото доверие.
Анкетата на „Барометър България“ провери нагласите на жителите на община Сандански за участие в изборите за кмет.
Социологическият поглед върху цялостната предизборна обстановка сочи, че балотажът е сигурен и най-вероятно ще бъде между Атанас Стоянов и Кирил Котев. Това са двете фигури, които акумулират най-голямо обществено доверие.
Атанас Стоянов – заради добрите позиции на ВМРО в общината, а и поради широката си обществена и надпартийна подкрепа. Кирил Котев – заради досегашния си мандат и влиянието на ГЕРБ.
За Атанас Стоянов, кандидат на ПП ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ, заявяват, че ще гласуват 28,7% от анкетираните жители на община Сандански. Кандидатът на ПП ГЕРБ Кирил Котев биха подкрепили 26%.  Това са най-вероятните участници и в очертаващия се балотаж за избор на кмет на Сандански.
Досегашният кмет Кирил Котев по време на своите срещи наблягаше предимно на това, което е  свършил по време на неговия мандат, на влиянието на ГЕРБ сред държавните и общинските институции, както и на бъдещите му планове за развитието на общината.
Младен Тимчев не съумя да обедини всички социалисти в общината поради това, че беше служебно наложен от София като кандидат кмет на БСП. На проведените множество срещи от него, той изразяваше своята критика към слабостите на досегашното управление.
Яне Янев, в типичен за него стил, заложи на твърдо, а някъде дори и агресивно поведение срещу голяма част от кандидатите. Навсякъде по предизборните си срещи, той акцентираше върху тезата за тотална промяна, търсейки да обере негативния вот най-вече срещу управлението на Котев.
Атанас Стоянов, който бе очакваната кандидатура на ВМРО, заложи изцяло на позитивна кампания, която протече най-вече сред хората в кварталите и съставните села на община Сандански.
За останалите четирима кандидати е трудно да бъде дадена каквато и да била оценка, поради незначителното им влияние в политическия живот на Сандански.
Характеристики
Период на провеждане на изследването: 20-23.10.2019 г.
Методология: Количествено проучване
Представителност: жителите в община Сандански с избирателни права
Обем на извадката: 300 души на възраст над 18 г.
Методика: Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол
Метод: Телефонно интервю
Финансиране: Собствено



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов