Избрани Новини

Масови смени в състава на СИК в Благоевградско

Това регистрират Общинските избирателни комисии в големите градове

Масови смени в състава на СИК в Благоевградско - това регистрират общинските избирателни комисии в големите градове, предаде БНР.

В Петрич до момента са сменени близо половината членове на секционни комисии. Това поставя под въпрос компетентността на хората и коректната обработка на изборните резултати. В община Петрич има 97 секционни комисии, като общият брой на членовете им е 789. До началото на деня, по искане на партиите, участващи в изборите, са подменени 335 от тях или около 40 процента.

В Сандански и Благоевград са подмемени над 30 процента от съставите на СИК. Според председателите на общинските избирателни комисии тази тенденция ще се запази и в самия изборен ден. Като основна причина те посочват неглижиращото отношение на политическите партии към списъците с предлагани от тях хора, но напоследък се наблюдава и друго обяснение – липсата на доверие и съмнението, че членове на СИК са привлечени от политически опоненти. Припомняме, че на последните парламентарни избори Благоевградска област беше рекордьор по извършени промени в състава на секционните комисии – над 60 процента, което доведе до сериозно забавяне и масови грешки при попълването на изборните протоколи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов