Младежи от пет страни дискутираха проблема с насилието и агресията - blagoevgrad.utre.bg

Младежи от пет страни дискутираха проблема с насилието и агресията

26 октомври 2019, 10:58 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  Alternativi International Association

  Младежкият обмен е по програма Еразъм+

 • Снимка:
  Alternativi International Association

 • Снимка:
  Alternativi International Association

 • Снимка:
  Alternativi International Association

Обсъдиха ролята на спорта за превенция на проблема

Младежката организация Pro Vision International събира млади хора от цяла Европа, обединени от спорта като метод за превенция на агресията и насилието сред младежи. В периода от 17 до 24 октомври се проведе младежки обмен Combating violence trough sport and education с младежи от Гърция, България, Румъния, Испания и Латвия. В българската група се включиха ученици от разложката гимназия.
Младежите имаха възможност да дискутират проблема с насилието и нарастващата агресия в училище и онлайн сред младите хора, както и ролята на спорта за превенция на проблема. Участниците представиха традиционни спортни игри от своите страни, както и играха заедно с ученици от разложката гимназия "Петър и Иван Каназиреви". Проведоха се турнири по волейбол и футбол, а всички младежи завършиха деня със спортен маратон "Заедно срещу насилието". Апелът на всички младежи е да не оставаме безучастни към проблема - да насърчим повече младежи да спортуват и да говорим за проблема.
Младежкият обмен се  реализира с финансовата подкрепа на програма Еразъм+ - програмата на Европейската комисия, която дава хиляди възможности за образование и обучение на млади хора.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета