Избрани Новини

Задържаха под стража обвиняем за телефонни измами

Теодор К. е осъждан за участие в телефонни измами от РС - Пазарджик и от РС - Петрич

Окръжен съд - Кюстендил потвърди определението на РС- Кюстендил, с което по отношение на Теодор К. е изменена мярката му за неотклонение - от „подписка“ в „задържане под стража“. Обвиняемият не се яви в съдебното заседание, защото е настанен за лечение в психиатричната клиника към затвора в Ловеч. Той е на 30 години от гр.Банкя. Обвинен е по досъдебно производство за участие в телефонни измами, с които са причинени имотни вреди на жена от Пирдоп и на двама души - жена и мъж от Кюстендил, общо, в размер на 13 650 лв.
Определението на Окръжен съд- Кюстендил не подлежи на обжалване.
Обвиняемият Теодор К. е осъждан за участие в телефонни измами от РС - Пазарджик през декември 2018 г. и от РС - Петрич през юли 2019 година, като двете присъди са кумулирани в една условна – „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца, с 3-годишен изпитателен срок. Същият е осъждан и за държане на амфетамин през 2009 г.
Мъжът е привлечен като обвиняем, за това че, в периода от 30.10.2018 до 19.11.2018 г. в  Пирдоп и в Кюстендил е участвал в телефонни измами, в съучастие с Л.Г. и неустановено по делото лице, представило се за длъжностно лице - полицейски служител, с цел да набави за себе си и за лицата, с които се е сговорил предварително, имотна облага. Тодор К. е поддържал възбуденото от неустановения извършител заблуждение в трима души, че се провежда полицейска акция по залавяне на телефонни измамници и с цел предотвратяване на планираните от тях посегателства върху имуществото им и за оказване на съдействие за залавянето им трябва да предадат наличните си пари, като Тодор К. и Л. Г. взели различни суми, в общ размер на 13 650 лв.- престъпление по чл. 210, ал.1, т.1 и т.2, във вр. с чл. 209, ал.1, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)