Избрани Новини

Вижте рецептата за дълголетие на легендарна руска докторка

Д-р Галина Шаталова е сред най-прочутите руски лекари

Д-р Галина Шаталова е сред най-прочутите руски лекари. Тя е учен биолог, изследовател и лечител. Освен това има и дисертация по сърдечна хирургия. Дългогодишната си практика в медицината тя посвещава на разработването на лесни и приложими в ежедневието рецепти, които да ни помогнат да живеем по-дълго и да съхраним здравето си.
Д-р Шаталова не е между живите от 2011 г. Тя си отива на 95-годишна възраст, но заръките ѝ продължават да се изпълняват от целия руски народ, както и от хора от цял свят. Според д-р Шаталова основният фактор за продължителен и в същото време здравословен живот е пречистването на артериите.
Това трябва да се прави от всеки човек, навършил 30-годишна възраст. След всеки изминал ден артериалните ни стени губят своята еластичност, а от вътрешната им страна се наслояват вредни шлаки. Тези шлаки са много опасни и животозастрашаващи. Ако не се вземат мерки навреме, т.е. ако не се пречистят, запушените артерии могат да причинят редица усложнения като инфаркт, хипертрофия на сърдечния мускул и други проблеми, свързани със сърцето, от каквито страда по-голямата част на земното население.
Именно поради тази причина д-р Шаталова измисля ефективна рецепта. Нейният начин за предпазване от болести е много лесен и се прилага само веднъж в годината. Приготвя се от 2 с.л. счукан или смлян корен от валериан, 1 с.л. мед и 1 ч.ч. семена от копър.
В термос се слагат семената от копър и смленият валерианов корен. Сместа се залива с литър и половина вряла вода. Термосът се затваря и се оставя да престои в продължение на 24 часа. След това течността се прецежда и се добавя медът. Разбърква се и се прибира в хладилника на хладно.
Консумира се от студения чай по 1 супена лъжица 3 пъти на ден. Това трябва да стане половин час преди основното хранене. След като изпиете цялата отвара, можете да повторите същата процедура точно след една година. /Източник: в."Български новини"/



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)