Избрани Новини

Навреме започна изборният ден в общините Банско и Разлог

В Разложка община ще гласуват и двама чужденци - англичанин и германец

Точно в 7.00 часа започна изборният ден на територията на община Разлог, предаде БНР. 29 са секциите, в които общо 17 577 гласоподаватели могат да упражнят правото си днес. 29-та секция е разположена в МБАЛ Разлог, където 10 човека могат да гласуват днес. За подвижната секция са получени 43 заявления за гласуване.

От ОИК Разлог информираха, че са издавали разрешително за гласуване само на хора, предоставили законово издадено ТЕЛК решение, а не епикриза, каквито законът не предвижда като валиден документ за упражняване на вот в подвижна секция. В общината тази година в местните избори ще участват и двама чужденци - един англичанин и един германец, които са регистрирани по настоящ адрес.

В Банско 11 011 избиратели ще гласуват в 13 секции в Банско, 4 в град Добринище и по една в селата на общината. 50 човека са подали заявления за гласуване в подвижна избирателна секция. В Разлог дежурен прокурор днес е прокурор Васил Чекански. В Разлог в 10-та и 15-та секция изборният ден започна с намален състав на СИК, предстои смяна заради неявили се членове, съобщиха от ОИК.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)