Изборният ден в страната започна в спокойна обстановка - blagoevgrad.utre.bg

Изборният ден в страната започна в спокойна обстановка

27 октомври 2019, 08:53 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МВР

    Сигнали се подават на 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg

Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите

Изборният ден започна в 7 часа, съобщават от МВР. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg.
Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 8.30 до 19.30 часа. Те ще издават  удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.
Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.
Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.
Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета