Община Благоевград с кампания за събиране на опасни отпадъци - blagoevgrad.utre.bg

Община Благоевград с кампания за събиране на опасни отпадъци

29 октомври 2019, 09:40 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Благоевград

Тя ще е в рамките два дни - 29 и 30 октомври

Община Благоевград организира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Тя ще е в рамките два дни - 29 и 30 октомври. За целта ще има мобилен пункт за извозване  на отпадъци. Безплатно ще се приемат живачни термометри, ампули и живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност.
Мобилният пункт за приемане на опасните отпадъци от бита  ще бъде разположен  на паркинга на ул.„Скаптопара“ №1 от 10:00 до 12:30 часа на 29 октомври. От 13:30 до 16:00 часа на същата дата ще се приемат отпадъци в кв.„Грамада“, на паркинга пред магазин „Аско Деница“.
На 30 октомври от 10:00 часа до 12:30 часа това ще става на паркинга на ул.„Свобода“ и ул.„Симеон Радев“. От 13:00 часа до 16:00 часа мобилният пункт ще се намира в ж.к.„Струмско“, на уширението на улица „Битоля“ срещу магазин „Звезден рай“.

Целта на кампанията е жителите на община Благоевград да бъдат улеснени в предаването на опасните отпадъци, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на въпросните отпадъци.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета