Военнослужещи и хеликоптер гасят горските пожари в Стара планина и Рила - blagoevgrad.utre.bg

Военнослужещи и хеликоптер гасят горските пожари в Стара планина и Рила

29 октомври 2019, 15:12 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МО

21 военнослужещи и техника продължават борбата с огъня под връх Капатник

Военнослужещи от Сухопътните войски и хеликоптер Ми-17 от състава на Военновъздушните сили участват в погасяването на големите горски пожари в Стара планина и Рила. 21 военнослужещи и техника от формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Десети механизиран батальон - Враца се включиха от 11.30 часа днес в погасяването на големия горски пожар в Стара планина, който гори над Чипровци, в близост до границата със Сърбия. Военнослужещите са под ръководството на командира на Десети механизиран батальон - Враца подполковник Симеон Цеков и на командира на ФОППБ капитан Стефан Иванов.
От 9.00 ч. тази сутрин помощ при гасенето на пожара оказва и хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-а авиобаза Крумово.
Огънят в Стара планина обхваща голям фронт в силно пресечена, труднодостъпна местност. В района на пожара вследствие на атмосферните условия се е спуснал задушлив гъст дим, който ограничава видимостта. Действията на военнослужещите се извършват съвместно със служителите от „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Продължава участието на военнослужещи от Сухопътните войски и в гасенето на големия горски пожар в Национален парк „Рила“. Втори ден ФОППБ от Бригадно командване - Благоевград в състав 21 военнослужещи и техника продължават борбата с огъня, който гори между хижа „Чакалница“ и връх Капатник. Старши на формированието е началникът на щаба на Трети механизиран батальон от състава на Бригадното командване майор Тихомир Нарлиев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета