Избрани Новини

Поредна мечта превърнаха в реалност в Банско

След ремонт откриха физкултурния салон на Средно училище „Неофит Рилски”

Точно два месеца след започване на ремонта във физкултурния салон на Средно училище „Неофит Рилски” в Банско, с тържествена церемония и водосвет символично бе прерязана лентата за откриването му. Директорът Елеонора Барякова разказа за трите писма, с които е отправяла молба за финансиране до Министерството на образованието, като последното се е върнало с „бял гълъб”. И понеже всичко предварително е изчислено, като желанията на преподавателите са съобразени с нуждите на учениците, ремонтът по обновяването на салона стартира и завършва в срок. Финансирането е за над 59 хиляди лева и е изцяло осигурено от Министерството на образованието.

Прекрасна народна песен, изпълнена в акапел, се разля в залата и акустиката я пренесе в сърцата на всички присъстващи. Хоро се изви по новата настилка и зареди всички с празнично настроение. Слънчевата зала се напълни с млади, енергични деца, които си спретнаха мини турнир по щафетни игри и втори „Б” победи втори „А” клас. Официалните гости - народните представители Даниела Севеклиева, Александър Мацурев, както и Асен Кирицов, Ивайло Ръхов, Иванка Бонкина, Георги Икономов, Сашка Тодорова, Евгения Тренчева и много други станаха свидетели как когато вярваш в мечтите и най-вече способностите си, резултатът не закъснява.
Празничен водосвет отслужиха иконом Георги Касапинов и отец Николай Варин. Те благословиха децата и пожелаха здраве и много игри. Община Банско подари на новия физкултурен салон баскетболни кошове, а освен тях децата получиха шарени обръчи и голяма боксова круша за още по-забавни часове в този нов, уютен и красив салон.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)