Избрани Новини

"Заградил е млад дюлгерин“ на Бойка Дангова направи своята видеопремиера (видео)

Това е първата авторска песен на фолклорна основа, писана за нея

„Заградил е млад дюлгерин“ в изпълнение на Бойка Дангова направи своята видеопремиера в ефира на Фен Фолк ТВ. Това е първата авторска песен на фолклорна основа, писана за гласовитата изпълнителка. Тя е по музика на Милко Михов, аранжиментът е на Пейо Пеев, а текстът – на Мая Михова. „Заградил е млад дюлгерин“ е част от новия фолклорен албум на певицата „Лек от времето“, записан изцяло при Виктор Йорданов - Кардама.
Видеоклипът, режисиран от Ненчо Касъмов, е заснет в комплекс близо до София. В него участие взема Фолклорният танцов състав „Горна баня“ с ръководител Десислав Михайлов.
„Облечена съм с една прекрасна риза с ръчна бродерия, която моята майка носеше, когато пееше в самодейния състав на Хидрострой“, разказва Бойка Дангова. „За мен тя има много голяма символична и сантиментална стойност. Аз имам респект към такива вещи и пазя много такива неща. Например особено скъпа ми е носията на моята баба Стойка, която тя е направила специално за сватбата си. Подари ми я преди да почине и това е безценен дар за мен“, споделя изпълнителката.
„Заградил е млад дюлгерин“ и Бойка Дангова може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ и в официалния YouTube канал на медията: https://www.youtube.com/watch?v=dXadwPfMc3Q&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3G-ktfo2OKPftips-zeYtbGszdFXBhqgFxHEkqSp8-pY8HAbelmQ594xQ



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов