Избрани Новини

Съдят жена за кражба на портмоне

Незаконно теглила пари от чуждата банкова карта

 Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд Л.Д. по обвинение за извършени от нея престъпления по чл. 195, ал. 1, т. 2 и т. 7, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 от НК и по чл. 249, ал. 1, вр. чл. 26, ал.1 от НК.
Около 9 ч. на 6.07.2018 г. обвиняемата Д. била в района на площад „Македония“ в Благоевград. Пред кафене „Еко кафе“ попитала сервитьорка дали може да ползва тоалетна, като получила разрешение. На излизане забелязала дамска чанта и като преценила, че никой не я вижда, извадила от нея портмоне. След като напуснала заведението и се отдалечила проверила какво има в него. Открила чужди банкови карти с листче с PIN-кодове и отишла до близкия банкомат, като направила опит да изтегли пари от една от тях. Поради последователно въведен два пъти погрешен код, обвиняемата не успяла да осъществи трансакция.
През следващите шест минути Л.Д. извършила четири успешни трансакции от чужда банкова карта на обща сума 400 лева. Последният й опит за теглене на пари от друг банкомат се оказал неуспешен.
По-късно същия ден собственичката на откраднатите вещи, сред които били и лични документи и сто лева, констатирала липсата, за което уведомила съответните банки и органите на реда.
Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов