Избрани Новини

АПИ: Не тръгвайте с летни гуми към планинските проходи

Прогнозата на синоптиците е за влошаване на времето

По високопланинските проходи през следващото денонощие се очаква влошаване на времето и е възможно дъждът да премине в сняг. Прогнозата на синоптиците е за значително застудяване. В тази връзка Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване през планинските проходи, да не тръгват на път с автомобили с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.
Пътноподдържащите дружества са готови да реагират веднага и да обработят настилките по проходите с надморска височина над 550 метра, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите. По опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за обработка на настилките. Директорите на пътните управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат необходимите действия за осигуряване на движението през проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.
Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да подготвят  автомобилите си за движение при зимни условия, да не чакат първите минусови температури, и да следят за доброто техническо състояние на превозното средство.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)