Избрани Новини

Кокосовото масло – щит срещу алцхаймер

Има благотворно влияние при проблеми с щитовидната жлеза

Кокосовото масло има уникално влияние както върху здравето, така и за красотата. Може да се намери в биодрогерии, но и в по-евтина и голяма опаковка в някои магазини – просто потърсете, но да е и органично (био).
Кокосовото масло може да се съхранява извън хладилник, а при около 23-25º вече е отпуснато и много лесно за употреба. Вековното му използване от жените по тропиците потвърждава, че омекотява и хидратира по уникален начин кожата, прави косата блестяща и поддържа нежната бебешка кожа. С него могат да се задушават зеленчуци (все пак трябва да сте любители на екзотичните вкусове, защото то има сладникавия и ароматен вкус на кокоса). Кокосовото масло е в селекцията на полезните мазнини за сърдечносъдовата система и подпомага за намаляването на лошия холестерол.
Има благотворно влияние при проблеми с щитовидната жлеза. Известният д-р Меркола твърди, че е идеална превенция срещу синдром на Алцхаймер (по 3 с.л. дневно). Друго изследване показало, че жените, консумиращи по 2 супени лъжици кокосово масло всеки ден в продължение на 12 седмици, са намалили видимо коремчето. Доказано е, че освен щит срещу болестите, кокосовото масло изгражда и нови навици на хранене, като потиска глада за сладко.

/Източник: в-к "Български новини"/



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)