Избрани Новини

Спокойно започна изборният ден в Благоевградска област

334 служители на МВР отговарят за реда и спокойствието в региона.

В нормална обстановка, навреме и при добър обществен ред започна днешният изборен ден в област БлагоевградСлужители на МВР са включени в охраната на реда във всички избирателните секции при провеждането на изборите за общински съветници и кметове в областта. Органите на реда обезпечават охраната до приключването на изборния ден и предаването на протоколите и изборните книжа от секционните избирателни комисии в Общинските избирателни комисии. 334 служители на МВР отговарят за реда и спокойствието в региона.

Общият брой на гласоподавателите в община Благоевград, които имат право на глас днес, е около 63 хиляди. Освен в Благоевград, на територията на общината се провеждат избори и в село Церово.

Балотажи днес има в още две общини в област Благоевград - Гърмен и Сандански. Селата, в които се избират кметове, са 27.

Паспортните звена в  ОДМВР - Благоевград днес са с работно време от 8.30 часа до 19:30 часа и ще издават удостоверения за гласуване на гражданите (за изгубени/откраднати/ повредени/ лични карти и документи с изтекъл срок), които желаят да упражнят правото си на вот, но имат проблем с личните документи.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес, на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg. Подаваните сигнали на откритата линия трябва да са относими към дейността на МВР.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойното протичане на изборния ден.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)