Повече са образуваните досъдебни производства спрямо първия тур - blagoevgrad.utre.bg

Повече са образуваните досъдебни производства спрямо първия тур

03 ноември 2019, 17:09 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    БНТ

    Повдигнати са обвинения на 25 души

До 13.00 часа са образувани 100 разследвания за престъпления против политическите права на гражданите

До 13.00 часа са образувани 100 разследвания за престъпления против политическите права на гражданите и престъпления, свързани с изборите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата, цитирани от БНТ.

Повдигнати са обвинения на 25 души. Най-много разследвания се провеждат в Софийска градска прокуратура - девет; в плевенската прокуратура - осем; във Варна - пет; в Софийска районна прокуратура и прокуратурите в Оряхово, Дупница и Бяла Слатина - по четири разследвания.

Сотир Цацаров, главен прокурор: Тогава бяха образувани досъдебни производства 57, т.е. за една седмица те са нараснали с 38. Обвиняемите лица тогава бяха 10, сега са с 13 повече. 630 бяха преписките по сигнали, сега само за седмица са нараснали с 687, като от колегите от дежурния център разбирам, че са нараснали с 200 само от вчерашния ден.

На въпрос каква е схемата в Гърмен, Сотир Цацаров отговори: Купуване на гласове. Потвърждаваме, че е извършено задържане, потвърждаваме, че е за купуване на гласове, потвърждаваме, че е за усилено купуване на гласове в полза на единия от кандидатите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета