Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е освободен от следствения арест - blagoevgrad.utre.bg

Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е освободен от следствения арест

03 ноември 2019, 18:31 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    blagoevgrad.utre.bg

Полицейското присъствие в Гърмен през целия ден остана засилено

Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е бил задържан снощи по време на полицейска акция по подозрение за купуване на гласове. До задържането му се стига след подаден сигнал за купуване на гласове в полза на единия от кандидатите на балотажа в Гърмен. Днес там един срещу друг се изправят досегашният кмет Минка Капитанова и Феим Иса, който досега беше кмет на най-голямото село в общината Рибново.
Ахмед Башев е бил освободен от следствения арест в Банско и дори е успял да упражни правото си на глас, информира БНТ.
Ахмед Башев е задържан за 24 часа по закона за МВР късно снощи. По неофициална информация проверяващите нахлули в дома на негов приятел, където го заловили, а претърсванията и обиските продължили няколко часа. Днес екип на БНТ се срещна с дъщеря му, но тя отказа коментар. Ахмед Башев беше дългогодишен кмет на общината и депутат, а в момента е директор на училището в Огняново. Това е втори арест за Башев, през 2009 година той отново беше арестуван при скандал за радикален ислям в село Рибново.
Задържането на Ахмед Башев беше потвърдено по-рано през деня от главния прокурор Сотир Цацаров: Потвърждаваме, че е за купуване на гласове, потвърждаваме, че е за усилено купуване на гласове в полза на единия от кандидатите и мисля, че в днешния ден не можем да кажем малко в повече, дори много в повече.
Хората в Гърмен коментираха, че през последните няколко дни усилено се е говори за търговия с гласове. А тарифата скачала драстично с наближаването на балотажа.
Владимир Донков: Толкова се промениха нещата. Тръгнаха от 50 лв. чак до 300 се говори, което може да има. Аз не съм бил свидетел на купуване на гласове, но за да се говори, нещо значи го има.
Иван Кременлиев: Купуваха вчера, миналия ден и така.
Иво: Щом има слухове, може и да е вярно. Може да не е вярно. И по-добре да се намеси държавата, анулира изборите. Назначава кмет държавата и готово. То се случва тук масови продажби.
Полицейското присъствие в Гърмен през целия ден остана засилено, не само около изборните секции, а в цялата община и селата в района.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета