Спектакълът "Вапцаров: Песни за човека” събира на една сцена 23 актьора - blagoevgrad.utre.bg

Спектакълът "Вапцаров: Песни за човека” събира на една сцена 23 актьора

05 ноември 2019, 17:14 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

  Играе се днес от 19 часа

 • Снимка:
  ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

 • Снимка:
  ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

Ще видим доайените на театъра Андраш Кончалиев, Жанет Керанова, Маруся Ваклинова, Нина Болгар и Юлия Дживджорска

„Вапцаров: песни за човека”, чиято премиера събра в края на октомври огромното семейство на благоевградския театър, за да отбележи един век, влиза в репертоара на театъра и ще се играе редовно.
Спектакълът е важен творчески жест, защото събира работата на трима режисьори, всеки от тях притежаващ свой собствен ярък творчески почерк. Процесът срещу Вапцаров и неговият разстрел, съпреживян от най-близките му хора в семейството, е заложен в концепцията на режисьора Тея Сугарева. Образът на поета чрез неговите писма до майка му и жена му, оригиналите на които са запазени до днес, е изграден от Боян Иванов. Поезията на Вапцаров пък е в основата на режисьорския проект на Стайко Мурджев.
Целта на спектакъла е на сцената зрителите да видят посоките, които ще се търсят в творческото развитие на Драматичен театър "Никола Вапцаров" оттук-нататък: силни текстове, носещи актуална проблематика, представени чрез силен театрален език.
На сцената отново, след дълго очакване, застават част от доайените на Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград – Андраш Кончалиев, Жанет Керанова, Маруся Ваклинова, Нина Болгар, Юлия Дживджорска, заедно с цялата трупа на театъра. Двадесет и трима актьори, от различни поколения пренасят публиката през живота и личността на Никола Вапцаров.
Интересът към спектакъла е изключително голям, а билетите за днес, 5 ноември, са почти изчерпани.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета