Избрани Новини

Новият изкуствен терен на стадион "Христо Ботев" е готов

Ще се използва и за тренировки на вратарите от школата

ФК "Пирин" Благоевград пусна в експлоатация нов изкуствен терен зад северната врата на стадион Христо Ботев вчера. Две малки игрища за тренировки в лошо време, с обща площ 2000 кв. метра, са вече напълно готови, след като беше поставен и последния слой от антишокови гранули.

Изкуствената трева е от най-високо поколение - белгийски продукт, покриващ стандартите на ФИФА и УЕФА. Терените ще се използват основно и за тренировки на вратарите от школата на клуба.
Тренировъчната зона е изградена изцяло със собствено финансиране и е на стойност 110 хил. лева.
До момент е извършено освежаване на стадион "Христо Ботев", включващо основен ремонт на тоалетните при главния вход и мащабно реновиране на спортното съоръжение, както и основен ремонт на третия етаж в административната сграда, където предстоят да бъдат открити нови офиси и зали за персонала и състезателите. Поръчани са и още 1600 седалки, както и предстои основен ремонт на втория и първи етаж от административната сграда, включително и ремонт на съблекалните. Фасадата на сградата ще бъде изцяло подновена.
Към днешна дата, тази инвестиция възлиза на 250 хил. лева. В кратък срок, по време на полусезонната пауза, се предвижда цялостна подмяна на оградите на стадиона, преместване на резервните скамейки, както и обособена зона за достъп за хора с увреждания и инвалиди, които ще бъдат поставени срещу сектор А, в следствие на изпратено предписание за ред, сигурност и достъп по стадионите лицензирани за професионален футбол от БФС.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов