Избрани Новини

Новоизбраният кмет на Дупница инж.Чимев: Преди да направя каквото и да било, ще се допитвам до гражданите

"Третият ми мандат ще бъде изцяло обърнат към проблемите на хората", заяви кметът

„Благодаря на всички дупничани, които излязоха да гласуват – както на тези, които отново ме подкрепиха, така и на тези, които предпочетоха моя опонент”, заяви по време на пресконференция избраният за трети мандат кмет на община Дупница инж.Методи Чимев. „Нашите съграждани бяха раздвоени и се разделиха на такива, които оцениха направеното през последните години и на други, според които очевидно направеното не е достатъчно”, направи своя анализ на изборите той.
„За мен като кмет този вот води до някои изводи. Очевидно вече не е важно единствено дали общината е финансово стабилна. Също толкова важно е да се прави и работи повече – най-вече по отношение на инфраструктурните проблеми в крайните квартали и по селата”, допълни инж.Чимев. „Оттук нататък, преди да направя каквото и да било, ще се допитвам до гражданите. Ще искам тяхното мнение дали мерките, които предвиждам за техния квартал или населено място, наистина са приоритетни и за тях”, каза още той.

Методи Чимев съобщи, че обмисля вариант да предложи общината да бъде финансирана чрез заем, за да бъдат решени най-наболелите проблеми. „Ако това се случи, то ще стане само след масово допитване до гражданите. Те ще кажат дали това е правилният път или не”, разясни инж.Чимев.
Председателят на общинската организация на ПП ГЕРБ Ивайло Константинов направи своя анализ на протеклите избори, като с факти опроверга твърдението на загубилия кандидат от БСП Първан Дангов, че ромската Гиздова махала е решила изхода от вота.
„Фактите са следните: във всички ромски секции, с изключение на една, печели Дангов”, каза Константинов, като показа разпечатки от изборните резултати по секции.
„Ние знаем да разчетем правилно резултатите от вота. Обръщам се към всички, включително и към кмета - нека всички оттук нататък заедно да направим така, че всеки един дупничанин да се чувства щастлив, че живее в град, който се развива в икономически план”, каза Ивайло Константинов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов