Нестандартен фестивал за каузи и идеи започва в АУБ - blagoevgrad.utre.bg

Нестандартен фестивал за каузи и идеи започва в АУБ

06 ноември 2019, 12:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    sio.bg

    Панаирът е от 16 ч.

Неправителствени организации и студенти обединяват усилия за различни каузи

Третото издание на Годишния панаир на неправителствените организации в Американския университет в България (АУБ) ще се проведе днес от 16 ч. в Студентския център „Америка за България“. Събитието, единствено по рода си в страната, е своеобразен фестивал на благотворителните идеи и каузи. В него представители на НПО-сектора у нас представят различни инициативи и проекти пред студентите на висшето училище, а възможностите не са свързани само с кариерно развитие, но и с доброволчество. В тазгодишното издание близо 20 НПО-та ще запознаят студентите на АУБ с работата и целите си.
Мисията на Годишния панаир на неправителствените организации е да насърчи комуникацията и сътрудничеството между българския неправителствен сектор и младите хора. Всяка организация ще има възможност за лесен и пряк контакт с всеки заинтересуван от дейността ѝ, както и за интерактивно представяне. Студентите от своя страна ще споделят обратната връзка към НПО-тата и идеите си за подобряване на работата им и, разбира се, ще могат да подкрепят кауза по свой избор.
Участващите организации са с разнообразни сфери на дейност, капацитет и история. Сред тях има такива ангажирани с въпроси като образование, спорт, междукултурен диалог, студентски консултантски услуги или професионално развитие, които са по-близки до младите. Редица НПО-та се занимават с преодоляването на различни социални проблеми – грижи за деца, социална справедливост, трафик на хора и съвременно робство, човешки права, опазване на културното наследство и др.
Сред потвърдилите участие организации са „Заедно в час“, Българската стартъп асоциация, BEST Foundation, Българска Хънтингтън асоциация, HelpKarma Foundation, Тръст за социална алтернатива, Каритас София, CVS България, Гражданско сдружение „Алцхаймер България“, Фондация за социална промяна и включване, Literate Foundation / “School Miracles” project, PINK Foundation, фондация „Смокиня“, Тук-Там - организация на българите с опит в чужбина, Better Community Club, предприемаческа програма Elevate. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета