Избрани Новини

Борисов: Да спрем да наричаме ДБ "десни“ децата и внуците на червената номенклатура

На Националната работна среща на ГЕРБ беше направен отчет на резултатите от изминалите местни избори

„Много съм огорчен от децата и внуците на червената номенклатура, трябва да спрем да ги наричаме десница“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред актива на партията, информира Tribune.bg.

Той остро разкритикува партньорството, което беше заформено между БСП и ДБ в подкрепа на червената кандидатка Мая Манолова.

В рамките на Националната работна среща на ГЕРБ беше направен отчет на резултатите от изминалите местни избори.

ГЕРБ отново е първа политическа сила и най-голямата политическа партия в България. Спечели в 163 общини и увеличава кметовете си от 130 на миналите избори на 140 на тези.

„Нинова чула приятния пукот на пропукването на ГЕРБ? Затова сме тук, да покажем как изглежда „пропуканият ГЕРБ“. По техните критерии, ако излезем пред НДК, това ще е голям протест…“, пошегува се той.

Борисов заяви, че цяла седмица е слушал само за Благоевград и Русе, сякаш не съществуват всички големи градове. „Няма ли ги тях на картата?“, изброи десетки градове министър-председателят, в които ГЕРБ спечели кметската надпревара.

„Днес разбрах, че г-жа Нинова казва, че има репресирани хора в Благоевград и Пазарджик. Ако се окаже вярно, да ми ги прати, лично ще им се извиня. Ами ние ако решим да се оплачем за Кърджали? То е чудо там“, коментира премиерът.

Той увери СДС, че ще продължат да бъдат две партии, но ги обединява „синият цвят“. Изрази обаче недоумение какво са видели ДБ в Мая Манолова и не си ли спомнят Костинброд и Нощта на белия автобус.

„Аз ако се почувствам виновен за нещо, подавам оставка. Ако не ме избере народът, ще си стоя у нас“, каза министър-председателят.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)