Избрани Новини

Новият Общински съвет в Кюстендил проведе първото си заседание

Кметове и общински съветници положиха клетва на тържествената първа сесия

Кметове и общински съветници положиха клетва на тържествената първа сесия на Общинския  съвет - Кюстендил. Тя бе свикана със заповед на областния управител на Кюстендилска област Виктор Янев. Първото заседание уважи и главният секретар на институцията Гергана Михайлова.
„Само човек, който е изпитал и преминал през изпитанията да защитава интересите на община Кюстендил, знае какво означават думите “във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на община Кюстендил и да работя за тяхното благоденствие“. През изтеклата кампания бяхте много различни, много различни неща се чуваха от вас, деляхте се на „аз“ и „ти“, на „тези” и „онези“ до сега. От този момент нататък вие трябва да бъдете едно “ние“ – Общински съвет - Кюстендил, защото това, което ви обединява, е много важно – това е отговорността към хората и община Кюстендил“, заяви при откриване на първата сесия Виктор Янев.

Удостоверенията на съветниците и кметовете връчи председателят на Общинската избирателна комисия - Кюстендил Венцислав Механджийски, който също ги поздрави и им пожела успешна и ползотворна работа.
Първото заседание води Невенка Панчева – най-възрастният общински съветник в местния парламент. „Искам да пожелая енергията, с която е заредено всяко начало, да я поддържаме до края на мандата – в името на добруването на нашата красива община“, с тези думи се обърна към колегите си тя.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов