Избрани Новини

Бойко Борисов: ГЕРБ категорично е първа политическа сила

"Картата на България е синя, а БСП не е алтернатива", посочи на свой ред председателят на СДС Румен Христов

ГЕРБ категорично е първа политическа сила. Спечелихме изборите в над 160 района и общини. Борихме се с политически мотиви и с работа спечелихме доверието на хората. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националната работна среща на ПП ГЕРБ, която се проведе в Националния дворец на културата. На събитието присъстваха над 400 души, сред които всички новоизбрани общински и районни кметове, членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, областните координатори на партията в страната, както и районните координатори. В рамките на форума бе направен отчет на изминалите местни избори.
„Цяла седмица слушах от социолози как ПП ГЕРБ се е пропукала и как сме загубили някои градове. Това ме провокира да събера всички новоизбрани кметове и ясно да покажем, че сме първа политическа сила“, коментира председателят на ГЕРБ. Той посъветва кметовете да бъдат близо до хората и техните проблеми. По думите му градоначалниците от ГЕРБ днес не е достатъчни просто да са добри – те трябва да милеят за всяко населено място и да са честни.
„В някои градове с колегите от СДС бяхме противници, където коалицията не можа да излъчи единна кандидатура. После се борихме с политически мотиви – някъде победиха те, другаде ние. Но когато става въпрос за антикомунизма и демокрацията – ние сме единни. Принципът на синия цвят задължава със СДС заедно да продължим да отстояваме евроатлантическия път на България“, категоричен бе Борисов. Той сподели, че е много огорчен от поведението на „Демократична България“ и от тяхната подкрепа за Мая Манолов на втория тур в изборите за кмет на София. „Ние трябва да спрем да ги наричаме демократи. Те са деца на бившата номенклатура и го показаха с избора си в деня на вота. Как можаха да покрепят нашия общ опонент, човека, който защитаваше Орешарски и автобусите с двойни дъна?“, попита Бойко Борисов.
„Няма нито сфера, в която да няма ръст – инфраструктурата, автомобилния сектор, машиностроенето, борбата срещу контрабандата. Върнахме десетки хиляди деца обратно в клас. Голяма част от тях са от ромски семейства. На родителите им пък сме осигурили работа – затова ни подкрепят“, обясни председателят на ГЕРБ. Той извади резултати от президентските избори, където гласовете на ромите за Румен Радев са били 40 915, а за Цецка Цачева са били 19 532. „Оказва се, че Радев го обичат повече“, подчерта Борисов. В заключение той изтъкна факта, че в родните местна на опонентите на ГЕРБ – Крушовица, Славяново и Кюстендил, ГЕРБ е първа политическа сила. „Благодаря на всички. Работете честно и с достойнство и покажете на хората, че милеете за вашите общини. ГЕРБ няма алтернатива“, завърши той.
„ГЕРБ е първа политическа сила в общинските съвети, БСП – трета. ГЕРБ печели в 163 общини. В сравнение с миналите избори увеличаваме общинските си съветници с 80 нови, 1807 общински съветници имаме в цялата страна. Кметовете на ГЕРБ, хората които промениха общините, населените места - отново доказаха, че са най-добрите“, съобщи административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.
„Президентът Радев и до днес по темата за корупцията не е излязъл с едно решение или идея. Когато той назначи служебно правителство, начело с Огнян Герджиков, самият Герджиков излезе и каза, че върху него е имало огромен натиск от президентската институция за задкулисни назначения. Говореше се много за едноличен режим и диктатура. Именно тези, които говорят за това, и до днес мълчат и не са дали оценка за истинския тоталитарен режим в България, под който България беше 45 години. И Радев, и Нинова, и Манолова показват зависимостите си назад във времената на комунистическия тоталитарен режим. Г-жа Нинова открива и днес паметници на Тодор Живков пред целия български народ“, каза президентът Росен Плевнелиев пред всички присъстващи на срещата. „Много бяха тези, които точно на тези избори говореха за това, че има огромни изборни манипулации и това бяха точно тези, които не казаха нито една дума и замълчаха тогава, когато пред очите на българския народ беше извършена най-голямата предизборна манипулация - Костинбродската афера. Манолова, Слави Трифонов, президентът Румен Радев мълчат и не дали своята оценка какво се случи в Костинброд, а имат наглостта да говорят за честни и почтени избори, когато някои от тях бяха основни действащи лица в Костинбродската афера“, добави още той. Плевнелиев сподели, че като дясномислещ човек се е почувствал дълбоко унижен от новия съюз между „Демократична България“ и БСП.
Картата на България е синя, а БСП не е алтернатива. След като „Демократична България“ подкрепи Мая Манолова на балотажа в София – нашите различия с тях стават идеологически. Основният извод от тези избори , че десницата е силна“, посочи на свой ред председателят на СДС Румен Христов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов