Избрани Новини

Областната администрация организира две безплатни културни събития за плевенчани

Събитията имат за цел да представят културното многообразие на Европа

Две безплатни културни събития за гражданите на Плевен организира областна администрация в рамките на инициативите по Комуникационната стратегия на Република България за ЕС. Събитията имат за цел да представят културното многообразие на Европа и се реализират в партньорства на областна администрация и Плевенска филхармония, ОХ "Гена Димитрова, ДКТ "Иван Радоев" и Северняшки ансамбъл "Иван Вълев".

На 11 ноември, понеделник, от 19.00часа, при вход свободен за публиката, в театъра ще се състои концерт на Плевенска филхармония и хор "Гена Димитрова". Диригент е Деян Павлов. В програмата са включени произведения на Офенбах, Супе, Калман, Лехар, Щраус и др. Ще бъдат изпълнени увертюри, арии и ансамбли от оперети. Солисти са Боряна Бешева, Дани Меса, Георги Гарнизов, Анелия Дечева, Валери Цолов и др.

В 19.00 часа на 12 ноември, вторник, отново в театъра, ще се състои концерт-спектакъл на Северняшкия ансамбъл. Събитието съвпада с отбелязването на 60-та годишнина от създаването на ансамбъла, носещ името на "Иван Вълев". Входът е свободен.

"Ние в Плевен сме облагодетелствани от наличието на толкова добри и авторитетни културни институти, което ни дава чудесна възможност да реализираме наистина съдържателни и интересни за плевенската публика събития в рамките на Комуникационната стратегия. Искам да благодаря на ръководителите на Плевенска филхармония, ОХ „Гена Димитрова, ДКТ „Иван Радоев” и Северняшки ансамбъл "Иван Вълев" за готовността, с която приеха идеята за осъществяването на тези инициативи и отново да акцентирам на таланта и високия професионализъм, които срещнахме в нашите партньори. Вярвам, че двете вечери, посветени на културното многообразие на Европа, ще заредят с положителна емоции хората”, каза областният управител Мирослав Петров.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов