Избрани Новини

Банско с 10 състезания от календара на БФСки

5 са в Боровец, 4 в Пампорово, 2 на Осогово и 1 над Добринище

Банско отново ще има водещо място в календара на Българската федерация по ски, който бе утвърден на заседание на Управителния съвет.
9 от общо 21състезания през сезона в най-популярния бял спорт ще се проведат в курорт №1. Останалите са разпределени, както следва – 5 в Боровец, 4 в Пампорово, 2 на Осогово и 1 над Добринище.
Фактически за 6-и пореден път кампанията ще започне и ще завърши на пистите в Банско. По традиция началото поставя купа „Юлен“ – на 18 и 19 декември ще са валидните за ФИС слаломи за мъже и жени, а веднага след това за същия трофей ще се пробват и младшата и старша възраст на слалом и гигантски слалом.
После идва гвоздеят – стартовете за Световната купа за жени на 25 и 26 януари, а 24 часа по-късно е държавното първенство в скоростните дисциплини.
На 3 и 4 февруари ще се състои 22-рото издание на детската купа „Капи“, чийто втори кръг е насрочен за 2 април и реално ще е финалът на зимата.  
Състезателният сезон при мъжете и жените ще приключи с националния шампионат в техничните дисциплини на 28 и 29 март и най-стария ски трофей у нас – купа „Пирин“ (30 и 31 март). В първия ден на април пък ще се проведе държавното по Супер Г за 14- и 16-годишните.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов