Избрани Новини

Подготовката за 7-тата Световна купа в Банско започна

Дамите ще премерят сили за 4-ти път в дисциплините спускане и Супер Г

Обратното броене за най-голямото спортно събитие за 2020 г. у нас започна от международния пресцентър до „Кемпински Хотел Гранд Арена“. Там Организационният комитет на състезанието се събра и по традиция свика ръководителите на всички екипи, които ще участват в подготовката на стартовете на 25 и 26 януари, когато дамите ще премерят сили за 4-ти път след 2009-та, 2012-та и 2015-та в дисциплините спускане и Супер Г.
Със състезанията в първия месец от годината Банско автоматично влиза в клуба на най-елитните зимни центрове, защото през януари  привилегията да приемат Световната купа имат само курорти от ранга на австрийските Кицбюел и Шладминг, швейцарските Аделбоден и Венген, германския Гармиш-Партенкирхен и италианския Кортина д’Ампецо.
Наред с най-големите, домакините от „Юлен“ и БФСки се славят във ФИС с имиджа си на перфектен домакин от своя дебют в най-комерсиалната надпревара в първия по популярност бял спорт през 2009 г. Предстоящата Световна купа ще бъде общо 9-ата в Банско след двете поредни по сноуборд през 2017-а и 2018-а.
Междувременно акредитирането на журналистите за 25 и 26 януари започна. Поради огромния интерес всяка медия има право да заяви по двама представители (репортер и фотограф или оператор), като регистрациите вече са отворени на адрес www.banskoworldcup.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов