Избрани Новини

АС - Благоевград откри производство по оспорване избора на кмет на Дамяница

Делото бе образувано по жалби на двама кандидати за кмет

Административен съд - Благоевград даде ход на делото против решение №205-МИ от 28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия Сандански, с което е обявен за избран за кмет на кметство село Дамяница Атанас Ангелов. Делото бе образувано по жалби на двама кандидати за кмет на кметство село Дамяница, община Сандански – Вангел Вълков и Христо Паралинов.
След като изслуша страните по делото, съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на СИК № 014000042 и СИК № 014000043 в село Дамяница, както и истинността на протокола на ОИК Сандански за обявяване на избрания за кмет на кметство село Дамяница, община Сандански на произведените на 28.октомври 2019 г. местни избори.
Оспорващите изборния резултат посочиха като доводи разминаването в сбора на недействителните бюлетини от протоколите на секционни комисии № 014000042 и № 014000043 и отразения брой недействителни бюлетини в протокола на ОИК Сандански в решението за избор на кмет на кметство Дамяница. Съдът не уважи искането на двамата жалбоподатели за ръчно преброяване на недействителните и действителни бюлетини от двете секции, тъй като между членовете на комисиите не са възникнали спорове по отношение броя, действителността на бюлетините и законността на отчитането им, като протоколите са подписани от всички членове на комисиите без особено мнение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов