Избрани Новини

Нощ на театрите превзема Благоевград

За седма поредна година ДТ "Никола Вапцаров” -Благоевград се присъединява към нея

За седма поредна година Драматичен театър „Никола Вапцаров” -Благоевград се присъединява към Нощта на театрите , част от платформата Европейска нощ на театрите, която ще се проведе на 16 ноември /събота/.
"Европейската инициатива се обедини около посланието “Ти променяш играта. Играта променя теб“, защото зрителите променят театъра, а театърът променя тях. А и много искаме да подчертаем силната взаимност и връзка между изкуството и хората“ - споделят организаторите от Фондация „Арт Проджектс“ и Асоциация „Информбюро“.
Благоевградчани и гостите на града ще имат възможността да прекарат цял ден в театъра. Всяка година програмата за Нощта се разширява, за да може да обхване всички интереси на публиката, зрителят да има избор от представления, а цените да са достъпни за всички.
На 16 ноември, малко необичайно, но вече превърнало се в традиция, нощта ще трае цял ден. Градът се превръща в голяма театрална сцена, която ще предложи едно ново изживяване и възможност зрителите да бъдат и участници в „нощния“ живот на театъра.
Три са представленията, които ще бъдат представени – детският спектакъл „Летящата принцеса”, юбилейният спектакъл „Вапцаров: песни за човека” и гостуващото представление на Театър Гестус „Животът, макар и кратък”. Екипът на театъра включва в програмата и две събития с вход свободен – изложба на театрални плакати и концерт.
И тази година цените за събитието в Благоевград са специални, а билетите са в продажба на касата на театъра.
ПРОГРАМА:
- от 9:30 ч. до 11:15 ч. и от 19:00 до 20:15 ч. Фоайе №1 / Партер
Изложба на театрални плакати в Нощта на театрите / Вход свободен
- от 10:00 часа до 11:15ч. Голяма сцена Вход – 4 лева
Летящата принцеса
- от 19:00 часа до 20:15 ч. Голяма сцена Вход – 10 лева
Вапцаров: песни за човека / Нощ на театрите 2019
- от 20:30 часа до 21:30 ч. Камерна сцена Вход – 10 лева  GESTUS THEATRE представя 
Животът, макар и кратък

- от 22:00 часа Фоайе №1 / Партер Вход свободен Концерт
Актьори от трите театъра в Благоевград - Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград,  Куклен Театър Благоевград, Сдружение GESTUS и Музикално училище ПРЕСТО / Presto Music School ще изпеят любимите си парчета в Нощ 2019.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)