Избрани Новини

Тежката акция на планинските спасители в Рила продължава

Четвърти ден няма следа от 64-годишната жена

На 10 ноември т.г. в 20:52 ч. в Централния денонощен пост (ЦДП) на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК е получен сигнал, че жена на 64 г. е в неизвестност от няколко часа. Тя е предприела сама преход в Мальовишкия дял на Рила, но от следобедните часове нейните близки са загубили контакт.

В 21:30 ч. екип на ПСС - Боровец се насочва по маршрута, който жената е обявила при тръгването си от хижа „Мальовица, но без резултат. Те продължават издирването на следващия ден, като към тях се присъединяват още 5 планински спасители от Самоков, както и двама доброволци. Те започват обход и претърсване на всички маркирани по-вероятни трасета. Отново няма резултат в издирването на жената, която, по данни от нейните близки, е с тъмни дрехи, сливащи се с каменистия терен.

Междувременно от централата на ПСС е поискан хеликоптер от авиобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям район. С бързата намеса на МВР и МО такъв е осигурен, заедно с планински спасители, готови да излетят във всеки един момент. Но поради рязкото влошаване на времето и появилия се силен вятър полетът е задържан.

На 12 ноември издирването продължи, като към спасителите от Самоков се присъединиха и доброволци от София и Пловдив с две спасителни кучета. Военният хеликоптер отново бе в готовност да излети, но това бе невъзможно поради силния вятър и лошата видимост. На терен работеха над 20 планински спасители, които продължаваха да обхождат района.

Днес акцията продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов