Тежката акция на планинските спасители в Рила продължава - blagoevgrad.utre.bg

Тежката акция на планинските спасители в Рила продължава

13 ноември 2019, 09:38 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    БЧК

  • Снимка:
    БЧК

  • Снимка:
    БЧК

Четвърти ден няма следа от 64-годишната жена

На 10 ноември т.г. в 20:52 ч. в Централния денонощен пост (ЦДП) на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК е получен сигнал, че жена на 64 г. е в неизвестност от няколко часа. Тя е предприела сама преход в Мальовишкия дял на Рила, но от следобедните часове нейните близки са загубили контакт.

В 21:30 ч. екип на ПСС - Боровец се насочва по маршрута, който жената е обявила при тръгването си от хижа „Мальовица, но без резултат. Те продължават издирването на следващия ден, като към тях се присъединяват още 5 планински спасители от Самоков, както и двама доброволци. Те започват обход и претърсване на всички маркирани по-вероятни трасета. Отново няма резултат в издирването на жената, която, по данни от нейните близки, е с тъмни дрехи, сливащи се с каменистия терен.

Междувременно от централата на ПСС е поискан хеликоптер от авиобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям район. С бързата намеса на МВР и МО такъв е осигурен, заедно с планински спасители, готови да излетят във всеки един момент. Но поради рязкото влошаване на времето и появилия се силен вятър полетът е задържан.

На 12 ноември издирването продължи, като към спасителите от Самоков се присъединиха и доброволци от София и Пловдив с две спасителни кучета. Военният хеликоптер отново бе в готовност да излети, но това бе невъзможно поради силния вятър и лошата видимост. На терен работеха над 20 планински спасители, които продължаваха да обхождат района.

Днес акцията продължава.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета