Избрани Новини

Хамид Имамски представя битова родопска песен (видео)

Участват жени от Рибново, Лъжница, Якоруда и др.

„Айше се враща от Байряман“ в изпълнение на Хамид Имамски направи своята премиера в ефира на Фен Фолк ТВ. Песента e битова, от Средните и Централни Родопи по аранжимент на Димитър Милев.
„Тази песен се е пеела по празниците – както лични, така и общи. „Байрям“ на турски и в родопския диалект не означава само буквално празника, а и по принцип „празник“, разказва родопският изпълнител от каталога на Диапазон Рекърдс.
В лентата, режисирана от Ненчо Касъмов, се показват традиционни носии от всички краища на Родопите. С участието на жени от с. Ерма река от Община Златоград, с.Рибново и с.Лъжница от Община Гоце Делчев, с.Върбина от Община Мадан, Якоруда и Кърджали видеоклипът става пъстър и свеж, показващ характерните особености на женското облекло в Източните, Средните и Крайните Западни Родопи. За място на снимките е използван прочутият с минералните си извори град Девин.
Видеоклипът „Айше се враща от Байряман“ може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ и в официалния YouTube канал на медията: https://www.youtube.com/watch?v=rpcfbPx1eYg



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов