Избрани Новини

Административен съд - Благоевград отложи делото за избор на Общински съвет - Петрич

То е образувано по жалби на шестима кандидати за общински съветници

Административен съд - Благоевград отложи делото против избора на Общински съвет - Петрич, образувано по жалби на шестима кандидати за общински съветници. В открито заседание съдът докладва решение № 216-МИ на ОИК Петрич от 12.11.2019 г., с което решение заличава за избран общински съветник Стоян Божинов, анулира издаденото удостоверение за избран за общински съветник на Божинов и обявява за избран за общински съветник Георги Стоилков. По силата на решението на ОИК Петрич, съдът заличи като заинтересована страна по делото Стоян Божинов и конституира като такъв Георги Стоилков. В качеството си на страна по делото, Стоилков трябва да бъде призован и запознат с преписката по делото по законоустановения ред.
Делото ще се гледа в открито съдебно заседание, насрочено за 18 ноември 2019 година от 15:00 часа. На първото заседание в съдебна зала се явиха всички жалбоподатели, както и трима от новоизбраните за общински съветници по силата на оспореното решение на ОИК, като заинтересовани страни.
Жалби против решение № 177-МИ от 28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия Петрич за обявяване на избрани за общински съветници в община Петрич в Административен съд – Благоевград  постъпиха от Туфчо Сандъкчиев, кандидат за общински съветник от ПП ССД, Борис Лазаров – кандидат за общински съветник от ПП ВМРО, Васил Божанин – кандидат за общински съветник от ПП СДС, Георги Ичконов, кандидат за общински съветник от ПП Българска нова демокрация, Янко Стоянов – кандидат за общински съветник от ПП ГЕБР и Любомир Георгиев, кандидат за общински съветник от Местна Коалиция „БСП за България /Възраждане/". Доводите на жалбоподателите са за некоректно отчитане на действителни като недействителни бюлетини и оспорват истинността на протоколите на всичките 96 на брой секционни избирателни комисии на територията на община Петрич.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов