Избрани Новини

Кюстендил е домакин на церемонията "Атлет на годината"

Ще бъдат раздадени годишните отличия на най-добрите млади атлети на България

Кюстендил е домакин на церемонията "Атлет на годината". Специални гости ще бъдат министърът на спорта Красен Кралев, Ивет Лалова, Цвети Кирилова и др., съобщава сайтът Кюстендил - информационен портал.
Церемонията ще се проведе днес в парк хотел „Кюстендил“. На нея ще бъдат раздадени годишните отличия на най-добрите млади атлети на България.
Събитието се организира от Българската федерация по лека атлетика, а официални гости ще бъдат Красен Кралев – министър на спорта, Добромир Карамаринов – президент на БФЛА и изявените български спортисти Ивет Лалова, Александра Начева и Валентин Андреев.
След награждаването стартира семинарът „Аз и бягането - синоними“, който ще се проведе от 15-ти до 17-ти ноември, съвместно с движението „Рън България“.
В тридневната програма се предвижда обявяване на календара на движението за 2020 г., лекционни панели на проф.Петър Бонов, Боян Бойчев и Евгени Игнатов, както и официално представяне на трасето на маратон „Кюстендил“ (който ще се проведе на 20-ти септември 2020 г.), и който също така ще бъде домакин на националния и балкански шампионат по маратон.
Предвижда се стартът на маршрута да бъде от площад "Велбъжд", като преминава през селата Граница, Багренци, Жабокрът и завършва в Кюстендил, с обиколка около културно-историческите забележителности в града. Дължината на пълната обиколка е 21.1 км.
Регистрацията за маратона ще бъде отворена от първия ден на събитието - 15-ти ноември.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов