Избрани Новини

Ще санират селските кметства в Община Симитли

Кметът подписа договора за подобряване на енергийната ефективност

Община Симитли въвежда мерки за повишаване на енергийната ефективност на сгради, в които се предоставят обществени услуги, собственост на община Симитли.
След спечелен проект за над 800 000 лева по европейската програма за развитие на селските райони, ще бъдат санирани селските кметства в Община Симитли.
Кметът Апостол Апостолов подписа договора за подобряване на енергийната ефективност.
Проект № BG06RDNP001-7.008 – „Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги, с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. за проект: „Въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност на сгради, в които се предоставят обществени услуги – собственост на община Симитли“. В проекта влизат административната сграда на Община Симитли и кметствата в селата Брежани, Градево, Крупник, Мечкул, Ракитна, Сенокос и Сушица.

Инвестиционното намерение е изготвено съгласно предвидени мерки за енергийно спестяване и действащите законови норми.

Предстои да стартира процедура за обявяване на обществена поръчка за изпълнение на проекта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов