Избрани Новини

Мечокът Веско се радва на чудесни грижи в Парка за танцуващи мечки край Белица

Мечето страда от намалена подвижност на стомашно-чревния тракт

От години кафявият мечок Веско - навият обитател на Парка за танцуващи мечки край Белица - е бил отглеждан в Зоологическата градина в София, във вътрешно помещение на сектора за мечки, което за съжаление не е можело да предложи най-благоприятните условия за неговото отглеждане. От Зоопарка многократно се опитвали да намерят решение на ситуацията, като търсели алтернативни начини за настаняване на мечето в друг зоопарк, но поради причини, засягащи здравето, опитите Веско да бъде преместен се проваляли.

Всъщност мечето Веско е жертва на неконтролирано развъждане, през 2011 г. Тогава Зоопаркът в София, който е и спешен приемен център за животни на територията на страната, е получил мечката от зоологическа градина във Варна, която не е била в състояние да му осигури подходящи условия за живот.

"За да подкрепим Зоопарк София в стремежа им да подобрят ситуацията на Веско и по искане на българското Министерство на околната среда и водите, ние от "Четири лапи" поехме грижата за Веско и той бе транспортиран към Парка за танцуващи мечки в Белица миналия петък. Извършеният медицински преглед разкри, че мечето страда от намалена подвижност на стомашно-чревния тракт, поради което е доста слаб.

В Парка за танцващи мечки край Белица, който се управлява в сътрудничество с Фондацията на Бриджит Бардо (Fondation Brigitte Bardot), Веско вече ще може да се следи отблизо и ще се лекува с няколко медикаментозни средства в рамките на следващите седмици", съобщават от фондация "Четири лапи".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)