Концерт ще изнесе Росен Балкански в Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Концерт ще изнесе Росен Балкански в Кюстендил

21 ноември 2019, 10:32 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    НЧ "Братство" Кюстендил

    Автор е на голям брой произведения за китара

Той е композитор, китарист и педагог

Днес от 18:00 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869” ще се проведе концерт на Росен Балкански – композитор, китарист и педагог.
Росен Балкански е автор на голям брой произведения за китара, някои от които се изпълняват на концерти и конкурси в България и на европейска сцена. Създава камерна музика за ансамбли с китара и други, както и аранжименти на класически творби за китарен оркестър “Орфей” с диригент Ст.Владимиров, на който е солист от създаването му. Пише авторски песни по автентични български народни текстове, аранжименти и театрална и филмова музика.
Завършва Държавната музикална академия „Панчо Владигеров“ с магистърска степен през 2000 г. и веднага е поканен в Инструменталния факултет, където в момента е завеждащ катедра.
Негови творби се издават от световните издателства „Бим“, „Даминус“, „Cahier de la guitare“, Балканота, Трекел и др. и се изпълняват от водещи китаристи в света.
Росен Балкански е член на Съюза на българските композитори, член на Управителния съвет на Асоциацията на китаристите в България и дългогодишен член на международното жури на кюстендилския китарен конкурс.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета