Избрани Новини

Как да стана водолаз ще научат децата от Банско

Открива се изложбата от детския конкурс за рисунка "Есен в Пирин“

Важна част от програмата на Банско Филм Фестивала е специалният панел за деца и младежи – Банско Филм Фест KIDS. Вече няколко години за децата и младежите от Банско и региона е възможно да се докоснат не само до непознати земи и човешки истории чрез филмите, но и да се срещнат лично с търсачите на приключения – гости на събитието. Екипът на Банскофилмфест твърдо вярва, че тези образователни способи обогатяват знанието на децата за природата, допълват учебния процес и подпомагат двигателната им култура. Знаят, че във всяко едно дете се крие любопитството към света, приключенията и пътешествията. Затова им показват, че няма невъзможни неща!
20 ноември, сряда:
12:30 ч. – фоайе на Читалище „Никола Вапцаров“, откриване на изложбата от детския конкурс за рисунка „Есен в Пирин“ – участници от 1 до 4 клас, училища в общината
14:00 – 15:00 ч. – открит урок „Кръговратът на водата под земята “, Голяма зала, Читалище „Никола Вапцаров“, 5 - 8 клас
Водещ: Камен Бонев, геолог, д-р на Парижкия университет
14:00 ч. – 15:30 ч. – първа група – ателие и работилница „Как да стана водолаз?“ 4 - 7 клас – Ателието включва презентация и видеоматериали от подводни обекти, кратка история на водолазния спорт, практики, осигуряване, подходящи места за гмуркане в България, демонстрация на съвременна водолазна екипировка и разказва за вълнуващото в този спорт, гмуркане с професионални инструктири с истинска водолазна екипировка в басейн. Ще представим първите стъпки на стартиращия водолаз – курсове, стартова екипировка, подходящи обекти за гмуркане и подводни истории за вълнуващото в този екстремен спорт. 72 % от повърхността на земята е покрита с вода. Струва си да научите повече за този необятен на гледки свят!
Водещ: Александър Киров - геодезист и водолаз, участник в много проучвания на подводни пещери в Мексико и България.
15:30 ч. – 16:30 ч. – втора група
Място: басейн на хотел „България“
– 15:30 ч. – 16:30 ч. – фотографски уоркшоп „Заснемане с дрон“, 8 - 12 клас,  с един от най-известните български фотографи Владислав Терзийски (допълнително ще се уточни мястото, тъй като зависи и от метеорологичните условия)



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)