Започна Банско Филм Фест - blagoevgrad.utre.bg

Започна Банско Филм Фест

20 ноември 2019, 20:00 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  Община Банско

  Ще продължи до 24 ноември

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

В програмата на фестивала са включени 100 филма от 35 държави

В читалище „Никола Вапцаров” - в Банско беше даден старт на XIX-ия Международен фестивал на планинарското и екстремно кино.
В приветствието си при откриването кметът Банско Иван Кадев пожела успех на организаторите на Банско Филм Фест, които са селектирали впечатляващи заглавия. „Вярвам, че ще продължите да работите за утвърждаването му като най-мащабния филмов фестивал за екстремни спортове, планини и приключения не само в България, но и в Европа, а защо не и с по-сериозни заявки”, каза кметът.
Тази година Банско Филм Фест ще продължи до 24 ноември. В програмата на фестивала са включени 100 филма от 35 държави. В съпътстващата програма има изложби, демонстрации и специални акценти.
Ден преди официалното откриване започна специалната програма за деца БанскоФилмФест KIDS.
Събитието ще срещне публиката с най-добрите и актуални приключенци и ектремни личности в света и събира световния елит на outdoor активностите. Програмата на фестивала включва 15 мотивационни презентации и работилници от чуждестранни и български гости;

Президент на международното жури е екстремната режисьорка, алпинистка и пътешественичка Елиза Кубарска от Полша.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета