АС - Благоевград даде ход на делото за избор на общински съветници в Банско - blagoevgrad.utre.bg

АС - Благоевград даде ход на делото за избор на общински съветници в Банско

22 ноември 2019, 18:30 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Допусна оглед, проверка и преброяване на бюлетините за общински съветници в секция в Добринище

Административен съд – Благоевград даде ход на делото против решение №104-МИ от 28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия Банско, в частта, в която са обявени изборните резултати по преференциалния вот на кандидатите за общински съветници. Доводи за неправилно отчитане на изборния резултат имат петима кандидати за общински съветници, участници в изборите на община Банско, произведени на 27.10.2019 г.
В открито съдебно заседание съдът откри производство по оспорване истинността на съдържанието на протоколите на всичките 24 на брой СИК в община Банско. И допусна оглед, проверка и преброяване на бюлетините за общински съветници в секция № 17 в Добринище. Съдът счете за неоснователно искането на оспорващите изборния резултат за ръчно преброяване на бюлетините във всичките секции в община Банско. В останалите двадесет и три секции няма данни в протоколите да са възниквали спорове между членовете относно действителността на бюлетините, броя на отчетените гласове, както и няма протоколи, подписани с особено мнение.
В съдебна зала, в следващо съдебно заседание на 29.ноември 2019 година от 11:00 часа, ще бъде извършен оглед, проверка и преброяване на недействителните бюлетини за общински съветници, както и действителните бюлетини с отразен преференциален вот, подадени за кандидатските листи на ПП ГЕРБ и Местна коалиция ВМРО – КП Алтернативата на гражданите.  Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета