Избрани Новини

Деца, учители и родители ще правят ученически кът в разложко училище

За тази цел деца и възрастни имат нужда от 1 800 лева

НУ „Яне Сандански“ - Разлог се включва в #ЩедриятВторник 2019 с дарителска кампания
„Ученически кът за позитивно междучасие в училище“.

Акцията разчита на родители, бивши ученици, съседи и приятели, като може да бъде подкрепена с онлайн дарения в Платформата.бг и DMS - България (Единен дарителски номер), с дарителски SMS на номер 17 777 с текст на латиница DMS HARAKTER и с участие в благотворителни дейности по набиране на средства в училището.

3 декември е #ЩедриятВторник - Световен ден на дарителството и доброволчеството, на който благотворителните организации използват силата на социалните медии, за да достигнат до сърцата на милиони дарители в над 110 държави по целия свят.

В България партньорът на движението #ЩедриятВторник е Фондация BCause: в помощ на благотворителността, която избра за фокус на кампанията тази година образованието и мото „Лично за дарителството в училище“.

"НУ "Яне Сандански" - Разлог откликнахме на поканата на организаторите и идеята ни за ученически кът за позитивно междучасие бе избрана и включена в инициативата“, споделя  директорът на училището д-р Георги Тренчев.

„Нашата кампания е за създаване на ученически кът, в който учители, ментори и доброволци от две партниращи организации в града да въвличаме учениците в забавни и смислени дейности и игри в междучасието. С тях ще създаваме поводи за развитие на силните страни на характера на децата, позитивни взаимоотношения помежду им, оптимална почивка между часовете. С това колеги и съмишленици вярваме, че ще превърнем така любимото за учениците време от зона на скука, агресия и сълзи в зона на вълнение, групови игри и детски смях“, разказва Райна Лачинова, начален учител и класен ръководител на I клас в училището.

За тази цел деца и възрастни имат нужда от 1 800 лева, с които да създадат кътчето, да го оборудват с масички, табуретки и шкаф и закупят нужните материали, консумативи и игри за ползване от 130-те ученици през тази учебна година.

„С огромно вълнение Характер.бг се включихме в тази кауза на НУ „Яне Сандански“ - Разлог. Искрено се надяваме и други организации от града и региона да я припознаят като своя, така че да подкрепим усилията на екипа да организира ежедневната дейност на училището като позитивна и създаде учебна среда, подпомагаща учениците да постигат позитивни резултати в училище и в живота“, споделя Димитър Татарски от местната организация Характер.бг.

„Каузата ни за ученически кът в училището ще бъде реализирана чрез онлайн дарения по апела ни в Платформата.бг (http://bit.ly/35jHXep) и ДМС (http://bit.ly/35lRnGd), дарителски SMS-и с текст на латиница DMS HARAKTER на номер 17 777 на стойност 1 лев и чрез покупка на благотворителни сувенири на училищни събития. За мен лично всичко, което правим в момента е важно и поради още една причина: този кът дава страхотен повод за допълнително сплотяване на цялата ни общност в училището в името на децата“, завършва д-р Тренчев.

Още за #ЩедриятВторник / #GivingTuesday

#GivingTuesday е глобална инициатива. Идеята се появява в САЩ през 2012 год. като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи.

#ЩедриятВторник / #GivingTuesday се отбелязва за първи път в България през 2014 год. по инициатива на Фондация BCause, член на CAF Global Alliance. Създаден е и сайт www.givingtuesday.bcause.bg с идея да привлича съмишленици.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)