Откриха санираните сгради на гимназия в Разлог - blagoevgrad.utre.bg

Откриха санираните сгради на гимназия в Разлог

25 ноември 2019, 16:31 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Разлог

Проектът осигури икономически и енергийно ефективна среда в основната сграда и общежитието

Днес официално се извърши церемония по повод успешното приключване на проекта „Осъществяване на инвестиции за подобряване на образователната инфраструктура за цялостно подобряване на учебния процес в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, град Разлог”.

Проектът осигури съвременна, икономически и енергийно ефективна среда в основната сграда и общежитието на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в град Разлог, учебна среда в съответствие с всички съвременни изисквания за осигуряване на качество и ефективност на учебния процес. Освен прилагането на мерки за енергийна ефективност, чрез проекта бе закупено оборудване за кухнята в общежитието, както и оборудване и техника, необходими за провеждане на учебните практики и демонстрации.

В конферентната зала на училището се проведе заключителната среща между ръковоството на ПГ по МСС - Разлог, учители и кмета инж.Герчев, д-р Мария Копанарова, председател на Общинския съвет, заместник-кмета по икономическите и правни въпроси Иван Гюров и инж.Ваня Илиева – директор на Дирекция „Инвестиционни дейности, благоустройство и екология” в общината.

Инж.Герчев подчерта, че образованието е сред приоритетите в програмата на управление. „В съвременното общество образованието е социална реалност, защото е пряко свързано с интересите на обществото и силно мотивиращо общината и ръководството на училището да осигури качествена образователна услуга. Инвестициите в образованието постигат целта си - резултатите от обучението стават по-добри, учениците демонстрират по-добри постижения", каза още кметът.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета